lördag, april 26

Rasism!

Tydligen är Sävehof en stad i Sverige, tydligen skulle Sävehof och Ystad spela handboll i helgen, och tydligen tycker folk att det är roligt att titta på. (Så långt är det inte särskilt intressant.) Till saken hör att platserna på arenan var begränsade och att de beräknades ta slut. När Ystads-supportrarna, som tydligen talar skånska (var Sävehof sen ligger har jag inte en aning om), ringde för att beställa biljetter blev de nekade med motiveringen att platserna var slutsålda.

Torben Winther, tränare i Ystad, blir så till sig att han utbrister ››Det är en slags rasism!‹‹. Nog för att skåningar är lite underliga (ta inte illa upp Anders!) men inte tillhör de en annan ras? Jag tror ordet Torben söker är ››diskriminering‹‹. Så fel det kan bli när sportfånar ilsknar till.

Läs mer här.

EDIT: Tydligen har Sävehof redan tilldelat 10% av biljetterna till Ystad, allt enligt bestämmelserna. I skenet av det blir ju Torbens uttalande än mer underligt. Vidare tycker jag inte att skåningar skall utala sig om rasism öht.

Inga kommentarer: